woman using laptop

Mangfoldighed i en mandsdomineret verden

Indledning

IT-ressourcer i forbindnelse med ERP systemer er andet en midaldrende mænd med små maver og grå toppe.

Kvinder i IT-branchen vinder hastigt frem, og Microsoft har flere tiltag, bl.a. et problem til at omskole talenter. Når man kigger på full Stack-udvikling er det sjældent at finde kvinder her. Men kigger man på konsulent og uddannelse findes der næsten 50%-50% forhold. 

Der er ikke tvivl om at kvinder bringer noget specielt til bordet når der er tale om hvordan konsulent huse øger værdien i implementeringsforløbet. 

Ansættelsesstrategi

Dynamics Property oplyser at man decideret har en kvinde ansættelsesstrategi. Naturligvis skal kompetencerne være på plads! Da et sundt miks af køn tilfører IT-processerne forskellig og komplementerende værdi. Et eksempel er et kompleks foranalyse forløb, hvor empati og kommunikationsgaver er påkrævede. 

IT er ikke kun IT!

Organisationer, der implementerer IT systemer må naturligvis også adressere organisationen og de processer der skal forandres. Naturligvis er der forskel på hvilke systemer der skal implementeres, men er det kernesystemer kræver det en gennemgribende forståelse for kundeorganisationen. Ikke at kvinder nødvendigvis er bedre, men perspektivet er givetvis et andet og har en klar komplementerende betydning.

Humoren er forskellig

Den kvindelige humor rammer også et andet sted end den mandlige, men kan skabe samme gode effekt. Kan man grine når man implementere et IT-projekt er succesraten givetvis forbedret mange hundrede procent. 

Branchen betyder noget

Dynamics Property beskæftiger sig udvikling af software til ejendomme, og oplyser at kundesiden er kønnene ligeligt fordelte og det giver et ønske om et tilsvarende match på konsulentsiden. 

Erfaringerne fra større IT-huse

Hvor mange brancher givetvis kunder til kønsdiskriminering, men reglen inden for IT-branchen er at kompetencerne er afgørende. Ligesom det ofte er helt almindeligt at have kvinder i mellemledelsen. Barsel og hensyn til familien er reglen fremfor undtagelsen. 

Vejen frem

Mindre virksomheder som eksempelvis Dynamics Property er for længe side nået til den samme erkendelse. Spørgsmålet er om kvinder også kan deltage i de mere nørdede discipliner, men det er ikke bestemt af kønsdiskrimination, men snarere at kvinderne mere er fokuserede på de bløde discipliner omkring systemarbejdet. 

Det ville naturligvis være hensigtsmæssigt med noget empiri, der kunne understøtte ovenstående, men i praksis er ovenstående antagelser svært kvantificerbare. En ting er dog sikkert at tages der ikke højde for de bløde elementer, vil det IT-system implementeringsprocesser ofte fejle.

Projektets organisering er derfor også vigtigt. Best practice kunne derfor være at sammensætte arbejdsgrupper af mænd og kvinder, der på lige fod bidrager til projektprocessen. 

I arbejdsgruppen er det nødvendigt at give plads til alle holdninger! Forskellig humor bør ikke sætte grænser, men give bredere samarbejdsrammer. Konflikter skal drøftes og modsætninger skal adresseres. Ekstern konsulent assistance kan give mening. 

Hvem er Dynamics Property

Dynamics Property er en virksomhed der har specialiseret sig at levere en markedsførende ejendomsløsning på Dynamics 365 platformen til Business Central. Virksomheden har pt. eneste dansk udviklede Microsoft certificerede løsning til formålet.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *